Wok med grøntsager og svinekød

4 personer

Wok:
500 gram svinekød, nakkefilet uden ben
1/2 sommerkål
4 forårsløg
1 rød peberfrugt
200 gram grønne bønner
1 dåse kokosmælk, 400 gram
2 spsk. olie
4 limeblade
2 fed hvidløg
salt
stødt peber 

Ris:
5 dl. vand
3 dl.jasminris
1 tsk. salt 

1. Sæt en gryde over med vand og læg låg på. Når vandet koger kommes salt og ris i. 

Hold risene i kog i 20 minutter. Tag dem af varmen og lad dem trække i ca. 

10 minutter. 2. Skær kødet i tern på 2 x 2 cm. 3. Rens grøntsager. Skær roden af forårsløg og fjern eventuelt de yderste blade. 

Skyl alle grøntsagerne. 4. Skær forårsløgene i 1-2 cm lange stykker. Del kålhovedet og skær stokken væk. 

Rens peberfrugt og snit kål og peberfrugt i fine strimler. Nip spids af bønnerne. 5. Opvarm en stor gryde til den er rygende varm. 6. Kom halvdelen af olien i og steg kødet i nogle minutter på alle sider til det er 

Gyldenbrunt. Hold kødet varmt mellem 2 rene tallerkener. 7. Kom den anden halvdel af olien i og steg alle grøntsagerne i ca. 5 minutter. 

Rør hele tiden rundt i grøntsagerne mens de steger. 8. Tilsæt hvidløg, limeblade og kokosmælk. Lad det koge op og vend det stegte kød i. 

Lad retten varme igennem i nogle minutter, smag til med salt og peber.